Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę ugotować, jaja ugotować na twardo. Płaty śledziowe wypłukać, osuszyć, a następnie pokroić w grubą kostkę, ułożyć je w dużym naczyniu np. brytfanka. Na płaty śledziowe należy położyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na cebulę należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach ziemniaki. Następnie całość warstwy ziemniaków solimy i pieprzymy. Na ziemniaki trzemy na grubych oczkach marchew i ponownie solimy i pieprzymy całą warstwę.
W osobnym garnku należy połączyć majonez i śmietanę i dobrze wymieszać. Wymieszanym sosem polewamy całość warstwy marchewki i na to na koniec trzemy na tarce o grubych oczkach jajka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna ta sałatka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    apetyczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    przepyszna ta sałatka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    jadłam i wiem że jest przepyszna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !