Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cisteczka z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
Nadzienie:
800g porów
20 g tlluszczu
100ml mleka
100g szynki
100ml smietany
80g seraz zoltego
20g maki
sól, cukier, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cisteczka z porami

Pory rozkroic na pol a puzniej siekac na kawalki ok 3cm dl. Wrzucic do wrzatku i gotowac przez 5 min. Odcedzic dodac tluszcz i dusic 5 min skropione mlekiem. Szynke pokroic w kostke, wymieszac z porami, ze smietana, czescia sera, opruszyc maka, doprawic. Tak przygotowane nazienie wylozyc na ciasto zawinac w rolade (posypac reszta sera)i piec ok 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak