Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowiec

Masa serowa:
15 dag margaryny
80 dag tłustego sera
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa makowa:
4 jajka
25 dag maku
4 łyżki mąki
35 dag cukru
7 dag margaryny
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropli olejku migdałowego
Polewa czekoladowa

Żółtka z cukrem utrzeć na gładką masę, dodawać stopniowo ser, a potem roztopioną margarynę. Utrzeć na puszystą masę i dodać pianę z białek. Na koniec wsypać mąkę i proszek.
Do maku dodawać kolejno żółtka utarte z cukrem, mąkę z proszkiem, roztopioną margarynę oraz ubitą pianę z białek.
Piec ok 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.05.2013 22:24
na pewno będzie dobre
jolaxa1 02.03.2011 22:08
mniam
Myszka75 05.01.2011 08:13
a ja lubię ser......
misia53 27.12.2010 23:58
Marcepana lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak