Sposób przygotowania

Masa serowa:
15 dag margaryny
80 dag tłustego sera
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa makowa:
4 jajka
25 dag maku
4 łyżki mąki
35 dag cukru
7 dag margaryny
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropli olejku migdałowego
Polewa czekoladowa

Żółtka z cukrem utrzeć na gładką masę, dodawać stopniowo ser, a potem roztopioną margarynę. Utrzeć na puszystą masę i dodać pianę z białek. Na koniec wsypać mąkę i proszek.
Do maku dodawać kolejno żółtka utarte z cukrem, mąkę z proszkiem, roztopioną margarynę oraz ubitą pianę z białek.
Piec ok 50 minut.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Marcepana lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    a ja lubię ser......
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    na pewno będzie dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !