Sposób przygotowania

Wątróbkę drobiową umyć, lekko obsmażyć na oleju, wrzucić do rondla zalać 1 i 1/2szkl wody, dorzucić cebulę, przyprawy, przecier pomidorowy, dolać wino( może również być półsłodkie)dusić na małym ogniu około 45 minut aż sos odparuje i nabierze specyficznego smaczku. Na samym końcu, najlepej przed podaniem dosolić i popieprzyć. Można podawać z kaszą gryczaną, ziemniaczkami, ogórkami kiszonymi, piklami...co kto lubi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    Uwielbiam watróbke,przepis napewno wypróbuję !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    świetny obiad! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    wygląda super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo fajne danie i super zdjęcie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    super obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Rewelacjja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis z wykorzystaniem wątróbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    narobiłaś mi ochoty na wątróbkę, super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    dawno nie jadlam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale aromatyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !