Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w czerwonym,wytrawnym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 400 g
Rozmaryn suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
wino czerwone wytrawne 1 litr
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w czerwonym,wytrawnym winie

W garnuszku zagotowujemy wino wymieszane z tymiankiem, rozmarynem, zielem ang, liściem laurowym, jałowcem. Wołowinę posypujemy pieprzem i nacieramy solą. Gdy wino zacznie się gotować wkładamy wołowinę i gotujemy ok 40 min na małym ogniu. Można podawać z gotowanymi warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.08.2013 09:25
super propozycja
Ania67 14.07.2011 08:47
extra
wolochski 06.01.2011 21:10
mmmm
Malinka 18.10.2010 10:09
Mięsa przygotowywane w winie zazwyczaj smakują rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak