Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku wg Banditki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4-5 szt
pietruszka 5 szt
przecier pomidorowy 1-2 szt
cebula 4 szt
sól, pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
mąka do panierowania do smaku
filety z mintaja 500-700 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku wg Banditki

Filety rozmrozić, ale układając na blasze a nie w mikrofali. Następnie posypać rybę solą i pieprzem, obtaczać w mące i usmażyć na złoty kolor. Potem zetrzeć marchewkę i pietruszkę na wiórki na tarce lub w robocie kuchennym i pokroić cebulę w piórka. Następnie zeszklić na oleju cebule, dorzucić pozostałe warzywa, przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę słodką. Poddusić na wolnym ogniu i dorzucić rybę. Można dolać odrobinę wody i dusić około 20 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.10.2010 19:52
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak