Sposób przygotowania

Z udek pozbywamy się skóry i kości. Mięso kroimy w sporą kostkę. Plasterki ananasa dzielimy na 8 części. Świeżą paprykę kroimy w kółeczka. Kurczaka nacieramy solą i papryką Prymat i smażymy na rozgrzanej oliwie. Gdy się zacznie rumienić dodajemy ananasa oraz świeżą paprykę. Po chwili zalewamy częścią syropu ananasowego, dodajemy sok z limonki oraz ewentualnie trochę skórki z limonki. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, aż sos zacznie się karmelizować (w razie potrzeby można dosypać troszkę cukru). Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie mieszamy z przygotowanym kurczakiem i podajemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię takie \" hawajskie\" połączenie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !