Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostre mięso z udek z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
kuskus
ananas z puszki 1 puszka
papryka 2 (chili lub jalapeno)
Papryka ostra mielona Prymat
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre mięso z udek z ananasem

Z udek pozbywamy się skóry i kości. Mięso kroimy w sporą kostkę. Plasterki ananasa dzielimy na 8 części. Świeżą paprykę kroimy w kółeczka. Kurczaka nacieramy solą i papryką Prymat i smażymy na rozgrzanej oliwie. Gdy się zacznie rumienić dodajemy ananasa oraz świeżą paprykę. Po chwili zalewamy częścią syropu ananasowego, dodajemy sok z limonki oraz ewentualnie trochę skórki z limonki. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, aż sos zacznie się karmelizować (w razie potrzeby można dosypać troszkę cukru). Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie mieszamy z przygotowanym kurczakiem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 20.03.2011 20:07
pycha
Joanna108
Joanna108 13.10.2010 09:41
Lubię takie \" hawajskie\" połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak