Sposób przygotowania

Mąkę graham wymieszać z drożdżami i 5 łyżkami wody na zwykłą papkę. Odstawić na chwilę, czyli jakieś 10 minut. Mąkę pszenną przesiać do miski, wlać oliwę, dodać odstawiony rozczyn i wymieszać. Dolewać po odrobinie wodę - nie wiem ile... to zależy bardzo od mąki. Chodzi o to, by wyrobione ciasto było gładkie i miękkie. No i oczywiście nie może się kleić do rąk. Włożyć z powrotem do miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyrośnięte rozłożyć na natłuszczonej blasze (ja smaruję margaryną) na całej niemal jej powierzchni, tworząc okrągły placek. Posmarować oliwą, następnie sosem i rozłożyć jakikolwiek farsz. Nie trzeba już odstawiać do wyrośnięcia, ale jak ktoś chce... to proszę bardzo. Piec w temp. 200° C przez 15 minut. Nie więcej!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ja zamiast wody dodaję mleko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    dzisiaj to spróbuje zrobić thx
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ciekawe czy mi wyjdzie, bo nigdy mi ten spód nie wychodzi :(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis mam nadzieję, że dzięki niemu kolejna próba wykonania się powiedzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !