Sposób przygotowania

Zupka Fasolowa już poza konkursem :) ale nadal pyszna!
Golonkę obrać ze skóry i odjąć kość. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w drobną kostkę, czosnek w plasterki. Rozgrzać oliwę. Wrzucić wszystko (j/w) i smażyć/dusić 10-15 minut. Następnie dodać pomidory i rosół oraz wszystkie przyprawy. Zagotować; przykręcić ogień i gotować ok. godziny (aby mięsko było miękkie). Na 30 minut przed końcem gotowaniem, wrzucić odsączoną i obmytą fasolkę. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Bazylię drobno posiekać, parmezan zetrzeć.
W miseczki nakładać makaron, zalewać zupą, sypać obficie bazylią oraz serem.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    a dziękuję :)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo apetyczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ślicznie wygląda! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    moja mama uwielbia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !