Sposób przygotowania

Wyciąć głąb z kapusty i usunąć brzydkie liście. Kapustę pokroić w cieniuteńkie paseczki. Ja odrywam liście pojedynczo, usuwam zgrubiałe części i dopiero teraz zaczynam zabawę. Nie ukrywam, że trochę nad tym schodzi... Kroję paseczki mniej więcej szerokości 3 mm. Oczywiście nie trzeba tak wąsko i nie trzeba wycinać zgrubień. W każdym razie pokrojoną kapustę wrzucić do dużej miski.
Ananasa osączyć na sicie i jeżeli są to kawałki to nie trzeba robić nic. Poza tym, że należy je wrzucić do kapusty. Krążki zaś pokroić na kawałki. Sok zachować. Wymieszać kapustę z ananasem.
W miseczce wymieszać olej z octem i sokiem z ananasa. Z tymi pięcioma łyżkami. Resztę można swobodnie wypić. Sos doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Sosem polać sałatkę, dobrze wymieszać i przed podaniem odłożyć na chwilę, niech się troszkę przegryzie, zanim my to zrobimy...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    ciekawe połaczenie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Czegoś takiego jeszcze nie widziałam :) Bardzo ciekawe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię próbować takich dziwnych połączeń, czasami są zaskakująco smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Takiej nie jadłam, ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !