Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

½ szklanka śmietany 30%
posiekany szczypiorek
cebula
bazylia świeża
łyżka żelatyny
sól
pieprz
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z ziołami

Śmietanę ubijamy, łączymy ze zmielonym twarogiem. W bardzo małej ilości wrzątku rozpuszczamy żelatynę. Dokładnie mieszamy. Łączymy z przygotowaną masą. Dodajemy posiekany szczypiorek i bazylię. Przyprawiamy. Mieszamy dokładnie. Przekładamy do małych foremek i odstawiamy do lodówki, by się ścięła. Po godzinie wyjmujemy z foremek i dekorujemy.
Smacznego!
:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 04.10.2010 17:36
Przyjemna, smaczna, lekka kolacja, pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak