Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na bananowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 udek z kurczaka
2,5 łyżeczki curry
sól
pieprz
listki mięty
banan 3 szt
bulion 4 szklanki
ryż 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na bananowo

Udka nacieramy przyprawami.Podsmażamy je chwilę na złoty kolor i wkładamy to brytfanki. Cebulkę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni, dodajemy ryż i curry. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojone w plastry banany, mieszamy całość, układamy w towarzystwie kurczaka w brytfance. Wszystko zalewamy bulionem i przykrywamy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni. Ok 50 minut, na złocisty kolor.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak