Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
mąki pszennej 0,5 szkl
śmietany 1 szkl
tłuszcz do smażenia
twaróg 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy serowe

Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Białka ubijamy na pianę ze szczypta soli. Następnie dodajemy je do twarogu razem z mąką pszenną. Tak przygotowana masa gotowa jest do smażenia. Formujemy z niej niewielki kulki, bądź placki i pieczemy na złoty kolor na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak