Sposób przygotowania

Pierś rozklepać na cienko i uformować w prostokąt ( okrawki ułożyć na plastrze mięsa ) .Posolić i popieprzyć .Ułożyć plaster wędzonki. Posypać wymieszaną pokrojoną papryką .Zwinąć w rulonik. Spiąć wykałaczkami tak by papryka nie wypadała .Posypać z wierzchu mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać masło i olej. Obsmażyć roladę na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do garnuszka .Zalać wodą .Dodać Bulionetkę i dusić 30 minut uważając by sos za bardzo nie odparował ( jak trzeba to podlać odrobiną wody ).
Usunąć wykałaczki .Przekroić na pół pod skosem .

Ja podałam z ryżem paprykowym .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    aż ślinka cieknie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyglądają pysznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !