Sposób przygotowania

Typowe danie kuchni angielskiej . Bardzo proste danie . Klasycznie podawana z pieczonymi ziemniakami , Puddingiem z Yorkshire , i jarzynkami . W wydaniu angielskim lekko twardawa ( wystarczy podlewać woda w trakcie pieczenia i już po problemie ).
Mięso uformować ( jeśli trzeba obwiązać by nabrało kształtu . Posolić , popieprzyć . Obsmażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano . Przełożyć do brytfanki podlać wodą i piec ok. 2 godzin przewracając i systematycznie podlewając wodą by była miękka . Wyjąć mięso . Pozostałości po pieczeniu na brytfance rozpuścić w odrobinie gorącej wody tak by powstał sos . W miarę potrzeby sos doprawić .Pieczeń pokroić w cienkie plastry. Polać sosem .
Przepraszam , za zdjęciie - jest fatalne ale robiłam je bardzo dawno temu i nie bardzo wiedziałam jak pstrykać jedzenie .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Zdjęcie wcale nie jest fatalne, pieczeń wygląda apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !