Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.

Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa.

Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dawno nie jadłam wołowiny
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pyszne tradycyjne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ostatnio mialam takie zrobic - cóz, przeloze to do nastepnego razu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    lubię czasem takie zrobić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !