Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szklanki
mleko 3 szklanki
masło 3 łyzka
rodzynki 0,05 kg
cukier 0,5 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
sól
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z rodzynkami

Kasze wypłukać w gorącej wodzie, odcedzić, włożyć do wrzącego mleka z masłem (1 łyżką) ugotować na sypko. Masło(2 łyżki) utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku. Rodzynki opłukać, osączyć. Ugotowaną kasze wymieszać z żółtkami, rodzynkami i cynamonem. Wyłożyć masę do naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułka tartę, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak