Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka ugotowana 2 szt
cebula 1 szt
majonez 1 słoik
jogurt naturalny 150 gr
sól
burak ćwikłowy 1 gotowany
ziemniaki w mundurkach ugotowane szt
śledzie 4 (solone)
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie, a gdy będą miękkie obrać i utrzeć na tarce na dużych oczkach. ziemniaki i marchewkę też zetrzeć wszystko osobno
Jaja ugotować na twardo, następnie drobno posiekać. Śledzie namoczyć krótko w wodzie, wyjąć, skropić cytryną i pokroić w paseczki. Majonez rozprowadzić z taką ilością jogurtu. aby powstał gęsty sos. Składniki układać w SZKLANEJ salaterce nie mieszając, w następującej kolejności: śledzie, cebula, buraczki,majonez,ziemniaki marchewka, majonez
Ostatnią warstwą tej sałatki powinny być jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 29.04.2012 08:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak