Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 0,5 kg
czosnek 4 ząbki
śmietana 4 łyżeczki
mąka 2,5 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
woda 0,5 litra
tłuszcz do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy. Następnie rozgrzewamy tłuszcz i wkładamy serca. Smażymy ok 5-7 min, co jakiś czas mieszając. Dodajemy wodę, czosnek pokrojony w plasterki, przyprawy i dusimy ok 10 min. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do sosu cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Doprowadzamy do wrzenia a następnie podajemy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.12.2013 10:39
jeszcze nie próbowałam
czekoladka_m 28.11.2013 16:07
moja siostra uwielbia serca:)Zachwycałaby się tym gulaszem
RenataZ-et 27.07.2013 21:35
smaczny obiad
11.03.2013 15:09
przepyszny gulasz dziękuje bardzo
kate.500 10.12.2012 15:23
pycha
janek64 27.04.2012 09:33
Zawsze szukałem dobry przepis na Gulasz Drobiowy i myślę, że znalazłem... :)
Wafelek2601 30.12.2011 09:42
bardzo lubię
Tika4444 24.11.2010 10:20
a ja myślałam, żę ludzie nie lubią serduszek. U mnie cała rodzina zajada sie takim gulaszem
darus 04.10.2010 13:36
super
IlonaAlbertos 04.10.2010 11:30
Mój mąż po prostu przepada za takimi gulaszami. Niebo w gębie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak