Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy środek i kroimy na 8 podłużnych części. Przekładamy do garnka podlewamy 1/2 kubka wody i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy gaz, dodajemy 2 łyżki białego cukru, 1/3 łyżeczki przyprawy do szarlotki i dusimy na wolnym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Do miski wsypujemy mąkę, brązowy cukier i cynamon. Mieszamy. Następnie dodajemy posiekane masło. Wyrabiamy palcami kruszonkę, aż uzyska konsystencję grubo mielonej bułki tartej.

Gotowe jabłka przekładamy cedzakiem do żaroodpornego naczynia o pojemności 1-1,5 litra. Na górze rozkładamy równo kruszonkę.

Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180°C. Podajemy na gorąco z lodami!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Muszę to kiedyś zrobić, już widziałam w paru miejscach, a kruszonkę uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Tez tak lubię, pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !