Sposób przygotowania

Żółtka jaj należy oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać margarynę i ciągle ucierając dodać mąkę pszenną, następnie mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Mieszając dodać bakalie. Ciasto przelać do keksówki( wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45- 50 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię to ciasto.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny keks

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !