Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki keks

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
margaryna 1 kostka
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki keks

Żółtka jaj należy oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać margarynę i ciągle ucierając dodać mąkę pszenną, następnie mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Mieszając dodać bakalie. Ciasto przelać do keksówki( wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45- 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.03.2014 10:24
smaczny keks
Wafelek2601 12.04.2013 11:53
Wyśmienity
IKrakowianka 03.02.2013 21:32
bardzo smaczny
junox 10.12.2011 16:28
super
Iwusia 25.07.2011 20:43
super :)
gusia1000 03.10.2010 23:37
Lubię to ciasto.
Goya 03.10.2010 22:38
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak