Sposób przygotowania

Cebulę mielimy w blenderze na papkę (lub bardzo drobno siekamy) i podsmażamy na złoty kolor na 2-3 łyżkach margaryny.

Szynkę kroimy w drobną kosteczkę (0,5cm) i dorzucamy do cebuli. Smażymy całość do momentu, aż szynka lekko się przysmaży.

Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy i wlewamy na patelnię.

Smażymy (na małym ogniu!) do czasu uzyskania pożądanej konsystencji.

UWAGA! Nie trzeba solić.

Taką jajecznicę przygotowuje mi od czasu do czasu mój Pan Miś i utwierdza mnie w przekonaniu, ze dobrze wybrałam :-)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie jajówy...
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo mnie cieszy to: \"nie trzeba solić\". Ja też nie solę jajecznicy, naprawdę nie potrzeba :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Wygląda smakowicie .
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    najlepsza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !