Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 2-3 łyżki
łosoś wędzony plastry
czarne oliwki bez pestek
cytryna
mleko 3 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z łososiem

Jajko, mąkę, olej i mleko łączymy i mieszamy do uzyskania gładkiej masy z której ma małej patelni smażymy nieco grubszy naleśnik.
Na ostudzonym placku układamy plastry łososia. Zwijamy i kroimy pod kątem na plastry grubości palca. Kawałki nabijamy na wykałaczki do koreczków i dekorujemy ćwiartką plasterka cytryny lub limonki i czarna oliwką.
Podajemy na małym talerzyku z paseczkami świeżej bądź marynowanej czerwonej papryki jako przystawkę albo przekąskę.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak