Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe śledzie po myśliwsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg
cebula 4 sztuki
grzyby suszone 7-8 dag
olej 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe śledzie po myśliwsku

Płaty śledziowe należy wymoczyć i osuszyć. Grzyby wymoczyć w wodzie i posiekać. Cebulę posiekać drobno i podsmażyć na oleju, gdy będzie miękka, dodać do niej grzyby i podsmażyć całość, aż grzyby zmiękną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Po wystudzeniu smarować tak przygotowaną mieszanką płaty śledziowe, zwijać je w ruloniki i spinać wykałaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.06.2013 22:56
To przepis dla mnie
IKrakowianka 12.04.2013 20:41
lubię takie przepisy
kasiaw 17.05.2012 10:50
Są naprawdę super
bercik1 21.10.2011 23:46
Aż ślinka cieknie, uwielbiam takie śledzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak