Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać margarynę i ponownie ucierać do jednolitej masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce ciągle ucierając. Formę do pieczenia wykładamy papierem a następnie wykładamy ciasto. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki a następnie kroimy w plasterki i układamy na cieście. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy kisiel oraz 0,5 szklanki cukru i delikatnie mieszamy. Wykładamy na owoce i pieczemy w temp. 180\'C ok 50 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis na ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Proste i smaczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !