Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka jabłkowe

Składniki:

Ciasto:

biały ser 60 dag
margaryna 2 kostki
mąka 4 szklanki

Farsz:

jabłka 1 kg
cukeir 1/2 szklanki

Wykonanie:

Ser biały dokładnie rozdrabniamy, dodajemy mąkę, margarynę i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, rozwałkowujemy o grubości około max 0, 5 cm. Przygotowujemy farsz: jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy cukier i delikatnie ze sobą łączymy. Z ciasta wykrawamy niewielkie kwadraty a na nie kładziemy około 1 łyżeczki farszu jabłkowego. Na środku zlepiamy robi ciasta (jak sakiewki). Pieczemy 20 minut w temp. 180-190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak