Sposób przygotowania

Karpia po oczyszczeniu należy pokroić na porcje- dzwonki, oprószyć je solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na głowie oraz ogonie karpia należy ugotować wywar rybny dodając do niego przyprawy. Dzwonka karpia przełożyć do garnka, zalać 2,5 szklankami wywaru i gotować przez około 20- 30 minut uważając, żeby ryba się nie rozpadła. Następnie porcje ryby układać na półmisku, zaś wywar połączyć z żelatyną. Zalać nim rybę, dodać groszek konserwowy, pokrojonego ogórka i pomidora. Odstawić w chłodne miejsce w celu całkowitego stężenia się galarety.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Ciekawy pomysł na Wigilię ;)
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takie coś innego :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    lubię tak zrobioną rybkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    już niedługo będzie można wypróbować przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !