Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto gruszkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
śmietana 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
gruszki 7 sztuk
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto gruszkowe

Jajka ubić razem z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie śmietanę z oliwą. Gruszki obrać, wydrążyć środki i pokroić w talarki. Średniej wielkości blachę wysmarować tłuszczem i wylać na ciasto. Gruszki układać obok siebie. Piec w temperaturze 150 stopni 45 minut. Gdy ciasto zacznie odchodzić od formy wyjąć. Można potrzepać np. Cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 08.12.2010 23:18
polecam, naprawdę warto. Gruszki - najlepsze konferencje
Landryna 08.12.2010 23:04
mmm.. uwielbiam ciasta z gruszkami :D wypróbuję ten przepis jak najszybciej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak