Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier i żółtka. Do ubitej masy dodać po łyżce mąki bardzo delikatnie mieszając. Przełożyć ciasto na blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika ok. 180 stopni. Piec na złoty kolor. Upieczony biszkopt wyłożyć z blachy na rozłożoną ściereczkę i zwinąć go w rulon wraz ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia. Truskawki pokroić w plastry, kilka odłożyć do dekoracji. Ubić śmietanę. Pod koniec ubijania dodać 1 łyżkę cukru pudru. Wystudzony biszkopt rozwinąć, a jego powierzchnię pokryć bita śmietaną. Na warstwę śmietanę nałożyć truskawki. Zwinąć w rulon. Posypać przez sitko cukrem pudrem. Przykryć ubitą śmietaną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !