Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec na biszkopcie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na biszkopcie

Składniki:

Ciasto:

mąka 40 dag
cukier 25 dag
margaryna 25 dag
jaja 6 sztuk
mleko 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 opakowanie

Masa makowa:

mak 30 dag
jaja 3 sztuki
cukier puder 1 szklanka
banany 2 garści
zapach arakowy

Mak sparzyć i zemleć. Ubijać jaja z cukrem i zmieszać z mielonym makiem dodając bakalie i zapach arakowy. Masło ucieramy z cukrem do białości dodając stopniowo po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać taką ilość zimnego mleka, aby otrzymać gładkie ciasto. Pod koniec wymieszać ciasto z pianą. Wlać połowę ciasta na blachę, następnie masę makową i przykryć drugą połową ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 12.07.2011 23:45
dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak