Sposób przygotowania

Udka z kurczaka należy dokładnie umyć, osuszyć. Czosnek posiekać, wymieszać z oliwą, solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Tak przygotowaną marynatą natrzeć kurczaka i odstawić na 1- 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać winem i piec przez około godzinę w temp. 180 stopni, następnie dodać wiśnie( mogą być mrożone) i piec przez około pół godziny.
Należy pamiętać, aby kurczaka podczas pieczenia, co pewien czas polewać sosem z pieczenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszą smakować bajecznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    ciekawe jak smakują
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !