Sposób przygotowania

Składniki:

Ciasto:

masło 20 dag
mąka 20 dag
woda 3 łyżki
żółtka 2 sztuki

masa:

żółtka 6 sztuk
białka 8 sztuk
zmielone orzechy 20 dag
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bułka tarka 3 łyżki
mąka 2 łyżki

Wykonanie:

Ciasto wysiekać i na noc włożyć do lodówki. Podzielić na dwie części. Białka ubić z cukrem, dodajemy żółtka i po kolei kolejne składniki. Dokładnie połączyć. Przekładać do maszyny-patelni do orzeszków i piec z obydwu stron. Napełniać orzeszki masą i łączyć ze sobą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !