Sposób przygotowania

Ciasto francuskie należy rozwałkować, pokroić i uformować z niego wałeczki o grubości około 5 mm. Wałeczki należy zwijać na kształt ślimaka, smarować je roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i układać na wyłożonej pergaminem blaszce. Ślimaczki piec przez 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię takie smakołyki z ciasta francuskiego. Często robię podobnie jednak smaruję je jeszcze dżemem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    fajne i proste
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    muszą ładnie wyglądać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !