Sposób przygotowania

Po 50 dag mąkki przennek i masła, 2 dag drozdży, 2 żółtka,6łyżek cukru,4łyżki pokruszonych płatków migdałów.
Mąke wymięszać z solą,rozetrzeć na sucho z drożdzami posiekać z masłem i zagnieść.Ciasto zawinąć w złóżoną gazę i włóżyć do wody na ok20min,nastepnie ciasto odcisnąć z nadmiaru wody i rozwałkować na 0,5cm,posypać mąką.Kieliszkiem do wina wyciąć kółka, ułóżyć na blasze posmarować roztrzepanymi żółtkami, posypac cukrem i migdałami.Piec ok 12min w piekarnikju nagrzanym do 120 stopnio.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !