Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
kapusta biała 1/2 kg.
cebula biała 1 szt.
masło 1/4 kostki
kiełbasa podwawelska 20 dkg
boczek wędzony 20 dkg.
ziele angielskie 7 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Kucharek 1 łyzka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
grzybki suszone 4 szt.
śliwki wędzone 4 szt.
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Na maśle usmażyć pokrojoną cebulę, kiełbasę i boczek. Kiszoną kapustę namoczyć w wodzie i odcisnąć. W dużym garnku zagotować kapustę kiszoną, pokrojoną kapustę białą. Do kapusty dodać wysmażone wędliny, gotować na wolnym ogniu, dodać przyprawy i resztę składników. Gotować przez kilka dni po 10 minut. Bigos jest tym lepszy im dłużej się go gotuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.08.2013 08:30
super przepis
mamusia1 18.04.2012 18:49
pyszny i smaczny
mamusia1 18.04.2012 18:49
pyszny i smaczny
mamusia1 04.01.2012 14:25
pyszny!
mamusia1 04.01.2012 14:25
pyszny!
Beata73 26.11.2011 16:46
właśnie się takim zajadam
Beata73 26.11.2011 16:46
właśnie się takim zajadam
Beata73 07.10.2011 14:22
super na jesienną kolację!
Beata73 07.10.2011 14:22
super na jesienną kolację!
marcia71 04.07.2011 11:56
smaczny
maryśka 13.06.2011 07:57
pycha
izapozdro 05.03.2011 17:42
pycha
Beata73 29.01.2011 16:18
mój ulubiony bigosik!
Beata73 08.12.2010 17:04
rewelacja!
Łucja1 07.11.2010 16:44
bardzo smaczny!
mamusia1 29.10.2010 17:16
lubię taki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak