Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow z dziczyzny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40 dag dziczyzny
1 łyżka mąki
1/2 szklanki śmietany
mała puszka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
papryka czerwona 1 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z dziczyzny

Mięso pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać, drobno pokroić, krótko obsmażyć na oleju razem z kawałkami mięska. Przełożyć do garnka, zalać 1/2 l wrzątku. Zagotować. później należy zmniejszyć ogień i pogotować jeszcze z 5 minut Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zółtą. Doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku. Mąkę rozprowadzić ze śmietaną, wlać do potrawy zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 09.03.2011 22:49
nie jadłam z dziczyzny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak