Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso łopatka 1,5 kg
sól
pieprz
tymianek
bazylia
oregano
Czosnek suszony Prymat
mąka
mąka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki w sosie własnym

Mięso pociąć w grubą kostkę (jak na zdjęciu), zalać wodą, gotować. Jak zakipi szumy zebrać łyżką cedzakową. Do tego dodać przyprawy. Dusić przez godzinę.

Do pół szklanki zimnej wody dajemy łyżkę mąki i łyżkę mąki ziemniaczanej. Wlewamy do mięsa, energicznie mieszając.

Ten przepis jest podstawowy. Do mięsa można dodać przecier pomidorowy, bądź pocięte w kostki papryczki chilli. Zależy od upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak