Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone grzyby z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1,5 kg
cebula 1,5 kg
olej szklanka
koncentrat pomidorowy mała puszka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone grzyby z cebulą

Grzyby (najlepiej podgrzybki i maślaki - większe kapelusze) pociąć w kostkę, cebulę w kostkę.
Najpierw na patelnię wlać olej, później lekko podsmażyć cebulkę, dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać, następnie dodać wszystkie grzyby. Dusić 40minut ciągle mieszając. Gorące dajemy do słoików, szczelnie zakręcić.

Grzyby idealnie nadają się do zapiekanek, bądź sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak