Sposób przygotowania

Placek: ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce dodać mąkę, posiekaną cebulę i jajko. Smażyć na patelni na oleju.
Sos: mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni. Następnie przełożyć do rondla, dodać posiekaną cebulę, przyprawić do smaku, dolać wody i dusić w/g gustu, aż będzie miękkie.
Sos rozsmarowywać na placku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jak studiowałam ,to coś takiego było przebojem uczelnianej kawiarenki. Nosiło to nazwę placek po uniwersytecku, a wieść o jego wspaniałym smaku i niewygórowanej cenie niosła się szybko po okolicy tak, że okoliczna ludność ściągała tłumnie do kawiarenki, by go zakosztować :). To były czasy ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    tak jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    placek po zbójnicku jest wyśmienity ale zdjęcie główne ani wygląda ani pasuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !