Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z bitą śmietaną i konfiturami

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
śmietana 1/4 l
cukier waniliowy 6 dag
konfitura malinowa 6 łyż
mleko 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z bitą śmietaną i konfiturami

z ugotowanego ryżu ułożyć łyżką wałek dookoła półmiska,wyrównać powierzchnię zwilżoną łyżką.
Do środka ryżu wlać ubitą śmietankę przyprawioną do smaku cukrem z wanilią.
Przybrać konfiturą malinową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 03.02.2011 20:04
super
Jaheira11 04.10.2010 13:54
muszę koniecznie wypróbować to połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak