Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w oszczędnej sałatce :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki ( z obiadu ),1 średniej wielkości ugotowana marchewka ( z zupy )
1 czubata łyżka majonezu,Sos sałatkowy ,, Koperkowo-ziołowy \" do smaku
grubo mielony czarny pieprz do smaku,2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula czerwona 1/2 szt.
ogórki konserwowe 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w oszczędnej sałatce :

Ziemniaki i korniszony pokroić w pół plasterki , marchew w plasterki, cebulę w cienkie ,, piórka. Tuńczyka odsączyć ( olej zlać do miseczki ) i rozdrobnić widelcem. Wymieszać olej od tuńczyka z majonezem i doprawić go do smaku pieprzem i sosem sałatkowym .Polać sałatkę sosem , posypać natką i delikatnie wymieszać . Zostawić w lodówce na godzinę by smaki się zmieszały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak