Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa na makowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 50 g
mak 500 g
rodzynki 20 g
olejek migdałowy
białka jaj 2 szt
cukier 300 g
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Masa na makowiec

Margarynę włożyć do rondla, roztopić. Mak opłukać, odcedzić, zalać wrzącą wodą i trzymać na ogniu tak długo, aż da się rozetrzeć w palcach. Odcedzić przez sito, dodać do margaryny, dodać też cukier, skórkę cytrynową, olejek migdałowy i rodzynki. Smażyć kilka minut mieszając. Wymieszać z pianą, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.06.2013 13:43
Warto tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak