Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej i mini kolb kukurydzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 szt
pomidory 2 szt
mini kolba kukurydzy ze słoiczka 3 szt
liść kapusty pekińskiej 6 szt
oliwa 2 łyzki
sos do sałatek 1 op
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej i mini kolb kukurydzy

Liście kapusty myjemy i kroimy w cienkie paseczki. Nadmiaru wody nie musimy wycierać - powstanie z niego sos.

Kolby kukurydzy kroimy w krążki, cebulę i paprykę w kosteczkę, a z pomidora najpierw usuwamy środek, a dopiero potem kroimy w nieduże kawałki.

Składniki mieszamy i polewamy 1,5 łyżki oliwy z oliwek, posypujemy łyżeczką ulubionej mieszanki przyprawowej lub własną kompozycją przypraw. Dokładnie mieszamy i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.01.2014 11:37
bardzo smaczna
smakowita 12.08.2012 21:28
smaczna
Gosia32
Gosia32 21.06.2011 20:18
super
Mati13 05.12.2010 14:57
super
monisia1977 31.10.2010 07:58
dabre
Agnieszka172 08.10.2010 18:00
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak