Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze smażone

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 60 dkg
smalec 3 dkg
masło 2 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze smażone

rydze opłukać,odciąc trzony i osączyć,smalec ogrzać na patelni,wkładać partiami rydzei smażyć z dwóch stron na silnym ogniu,pod koniec smażenia dodać masło,układać na pólmisku,osolić,oprószyć pieprzem i podać z tłuszczem na którym sie smażyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zosia4 21.10.2010 09:31
lubie ryby!!
Jaheira11 04.10.2010 13:55
wolałabym pieczarki
Jaheira11 04.10.2010 13:55
wolałabym pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak