Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony chłodnik z paluszkami krabowymi (surimi)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek pęczek
czosnek 2 ząbki
paluszki krabowe 1/2 opakowania
rzodkiewka 4 szt
cytryna 1/2 szt
papryka mielona szczypta
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
jogurt naturalny 1 litr
ogórek zielony 1 długi

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony chłodnik z paluszkami krabowymi (surimi)

Myjemy ogórka i kroimy na kawałki, płuczemy koperek i obieramy czosnek. Miksujemy to wszystko z jogurtem i oliwą. Doprawiamy solą, papryką (ostra lub słodką - wedle uznania) i sokiem z cytryny. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki pod przykryciem. Nalewamy do miseczek i na gorę kładziemy garść pokrojonych paluszków krabowych. Dekorujemy starta rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 09.05.2011 23:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak