Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 duże pory
pół szklanki mąki
szklanka zimnej wody
przyprawy (pieprz, sól)
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pory w cieście

Umyte pory przekroić na pół (jedynie białą część). DO mąki dodać jajko, przyprawy i wodę, dokładnie zmiksować. Kawałki porów zanurzać w cieście i wkładać na rozgrzany olej. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak