Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z babeczek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spody do babeczek 24 szt.
budyń waniliowy 1 szt.
mleko 200 m
masło 1/2 kostki
cukier 4 łyzki
konfitura wiśniowa 1 słoik
galaretka brzoskwiniowa 1 op.
banan 2 szt.
winogrona 24 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: deser z babeczek

Budyń ugotować według opisu na opakowaniu i ostudzić. Jak będzie zimny to zmiksować z nim masło. Galaretkę ugotować i schłodzić. Spody do babeczek wyłożyć na tackę. Na każdą kłaść łyżeczkę konfitury. Na nią łyżkę masy budyniowej. Na wierzch kłaść plasterek banana i połówkę winogrona. Polać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 02.11.2013 08:14
wspaniały i szybki
Aneta41 15.03.2012 15:08
mniam!!
andzia123 07.03.2012 09:37
smakowite
ewelina/bunia 07.12.2011 12:27
pycha
kuklik 18.03.2011 09:28
śliczne i pyszne
Bożena13 31.01.2011 13:54
ooo.. pyszne!!
mamusia1 04.12.2010 10:44
świetne!
Dorota76 06.11.2010 21:38
piękne wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak