Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa z jablkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0.5 kg wolowiny
20g maki
tłuszcz
200g jablek
50 g chrzanu
sól, cukier, pieprz
papryka konserwowa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa z jablkami

Mieso zbic tluszczem, nasmarowac przyprawami, posypac maka i zarumienic na patelni. Skropic woda i dusic na malym ogniu pod przykryciem. Jablka skroic w talarki. Mieso wyjac pokroc w porcje, a do sosu dodac pozostala make wymieszana z mala iloscia zimnej wody chwile pogotowac i przetrzec, dodac jablka chrzan i zmielona papryke. Doprawic do smaku. Mieso polac sosem id chwilke dusic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak