Sposób przygotowania

Mleko zagotowac z maslem i sola, wsypac przesiana make , odstawic z plyty kuchennej, rozbic grudki. Nastepnie postawic ponownie na pplycie, lekko podgrzewac ciagle mieszajac, az stanie sie gladkie i lsniace. Ciasto lekko przestudzic po czym wbijac do niego po jednym jaju, dokladnie ciasto wyrabiajac. Na koniec dodac do ciasta proszek do pieczenia i jeszcze raz dokladnie wyrobic. Blache wysmarowac tluszczem, posypac maka i przez \"szpryckę\" wyciskac na nia okragle ciasteczka o podstawie ok 4cm w odleglosci ok 3 cm od siebie. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25min w temp 170. po upieczeniu ptysie rozciac ostrym nozem na pol.
Pieczarki i cebule pokroic drobno usmazyc, wymieszczac z zoltkam, chwile jeszcze smazyc , doprawic do smaku i napelniac ptysie. Zagrzac w piekarniku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !